Manchester City lanceert de eerste PUMA thuis- en uittenues ooit

Waar in de zomer veel spelers een transfer maken naar een nieuwe club, maken sommige clubs zelf ook een transfer. Een soort van transfer dan, want we hebben het over het switchten van kledingsponsor. Arsenal ging terug naar adidas en Manchester City gaat voor het eerst samenwerken met PUMA. Vandaag (1 juli 2019) is dat contract ingegaan en ze pakken meteen uit door zowel het thuis- als uittenue te presenteren.

Manchester City thuistenue 2019/20

Uiteraard houdt PUMA de traditie in stand dat het thuisshirt van City een lichtblauwe kleur heeft, maar er is wel degelijk iets unieks aan toegevoegd. Voor het eerst wordt die City-blauwe kleur namelijk gecombineerd met paars. Andere details zijn het aangepaste logo om de 125e verjaardag te vieren en in het lichtblauw is een patroon verwerkt dat verwijst naar de industriële revolutie in Manchester.

Manchester City uittenue 2019/20

Het thuisshirt is dus geïnspireerd op de industriële roots van Manchester en het uitshirt richt zich op het culturele verleden. Met name de “Madchester” jaren staan centraal, specifiek voormalig nachtclub The Hacienda. Deze club was ooit het epicentrum voor opkomende muziek, bands, DJ’s en andere artiesten. Vooral de gele strepen op de schouder zijn een directe verwijzing naar Hacienda’s iconische grafische identiteit. De perzikkleur en lichtblauw op de uiteindes van de mouwen maken het een bijzonder geheel.

Dat zijn ze dan, de allereerste PUMA x Manchester City shirts ooit. Like what you see? Dan kun je de nieuwe Manchester City tenues hier bestellen.