‘Manchester City lijkt Nike te verlaten en vervanger staat klaar’

Van alle topteams in Engeland is Manchester City de enige die gesponsord wordt door Nike, maar daar komt vanaf volgend seizoen al verandering in. Dan worden namelijk ook Tottenham en Chelsea door the Swoosh gekleed en dat is een bittere pil voor zowel Under Armour (Tottenham) en adidas (Chelsea). Zeker voor Under Armour is het een groot verlies, want zij hebben volgend seizoen alleen Southampton in de Premier League. Toch lijkt er een nieuwe kans te onstaan voor UA, want het contract tussen City en Nike dat na komend seizoen afloopt lijkt niet verlengd te worden.

Manchester City en Under Armour

Het moge duidelijk zijn dat Under Armour hard probeert om tussen de gevestigde orde in het voetbal te komen. Die stap werd al gezet door Tottenham te strikken, maar helaas voor UA duurde die samenwerking niet lang. In de tussentijd gingen er zelfs geruchten rond over een samenwerking tussen het Amerikaanse sportmerk en Real Madrid, maar ook die vlieger ging niet op. Nu blijken ze echter in pole position te zitten om het stokje van Nike bij City over te nemen.

Ook voor City kan dit erg interessant worden, want zij zijn op zoek naar een partij die meer betaalt dan Nike. De €23 miljoen per jaar was namelijk niets vergeleken met de bedragen die Barcelona (€118 miljoen) en Chelsea (ruim €70 miljoen) per jaar van Nike gaan ontvangen. United ontvangt elk jaar een kleine €90 miljoen van adidas. Er is dus nog een behoorlijk gat te dichten. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Leestip: Dit is waarom sportmerken zoveel geld betalen om shirtsponsor te worden van een topclub

Bron: Footy Headlines