Officieel: Manchester City kondigt samenwerking met PUMA aan

We wisten het eigenlijk al een tijdje, maar Manchester City en PUMA hebben eindelijk bevestigd dat de twee partijen gaan samenwerken. Vanaf komend seizoen gaat het merk van ‘de grote kat’ de tenues en andere kleding voor City maken in plaats van Nike. Ondanks dat er over de exacte duur en waarde van het contract nog niets officieel bekend gemaakt is, kunnen we toch al zeggen dat het City bakken met geld gaat opleveren.

Manchester City x PUMA

Volgens de Press Association Sport is de deal jaarlijks £65 miljoen waard en is er voor 10 jaar getekend. Dat zou voor City neerkomen op een totale inkomstenbron van £650 miljoen. Dat is na rivaal Manchester United (£75 miljoen per jaar van adidas) de grootste deal in de Premier League. Zoals gezegd: die getallen zijn nog niet officieel bevestigd. Eerder getallen die genoemd werden waren £50 miljoen per jaar. Dat zou nog neerkomen op £500 miljoen in totaal. Ze maakten de samenwerking bekend met onderstaande video.

PUMA is nu overigens al behoorlijk aanwezig binnen City, want ze hebben een aantal grote spelers uit het team onder contract. Onder andere Vincent Kompany, David Silva en Sergio Aguëro dragen al voetbalschoenen van het merk. Ook Guardiola zou een contract bij het merk gaan tekenen.

City Football Group

De deal tussen Manchester City en PUMA betekent ook dat (bijna) alle teams onder de City Football Group vanaf komend seizoen in PUMA tenues gaan spelen. Dat zijn Melbourne City, Girona FC, Club Atlético Torque en Sichuan Jiuniu FC. Yokohama F. Marinos zal niet in PUMA gaan spelen, net als New York City FC (ook onderdeel van de City Group) vanwege het contract tussen adidas en de MLS.

Om meteen maar een beeld te geven van hoe zo’n Manchester City x PUMA shirt eruit kan komen te zien hebben we onderstaand ontwerp van grafisch designer @sg.gfx toegevoegd. Ziet er strak en classy uit.

Bron: Footy Headlines