Nike lanceert het nieuwe Manchester City uittenue voor 2018/2019

Komend seizoen gaat City op jacht naar titelprolongatie nadat het met grote overmacht kampioen in Engeland. Ze vestigden maar liefst 11 Premier League records, waaronder die van meeste punten (100), grootste voorsprong op de nummer 2 (19 punten) en een ongelofelijk aantal van 106 doelpunten. 20 jaar geleden, in het seizoen 1998/1999, zag alles er heel anders uit voor the Citizens.

Het nieuwe uittenue is geïnspireerd op het tenue wat toen gedragen werd en waarin ze misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de clubgeschiedenis wonnen.

Manchester City uittenue 2018/2019

Manchester City speelde in de Second Division en in het beslissende play-off duel uit tegen Gillingham voor promotie naar de First Division stonden ze met 2-0 achter na 90 minuten. In de blessuretijd wisten ze twee keer te scoren en uiteindelijk wonnen ze na penalty’s. Daarna werd de weg omhoog ingezet en daarom is het volgens veel fans de belangrijkste overwinning ooit van City.

Het tenue dat de club tijdens die wedstrijd droeg is dus de inspiratie achter het nieuwe uittenue. Het is overwegend donkerblauw met dunne lichtblauwe en volt-gekleurde verticale strepen. Achter op de nek komen die twee kleuren ook terug met de tekst ‘CITY’ erin. Details zoals sponsoring op het shirt en de mouwen hebben een witte kleur gekregen.

Onder het shirt vind je een donkerblauw broekje en volt-gekleurde sokken. Het nieuwe Manchester City uittenue kun je hier bestellen. Het zou trouwens zomaar het laatste Nike uittenue voor City kunnen zijn, want het contract loopt na dit seizoen af en er gaan hardnekkige geruchten rond dat Puma de nieuwe sponsor gaat worden.

Heb je het nieuwe Manchester City thuistenue ook al gezien? Die kreeg namelijk bakken kritiek van de fans.