Dit Manchester United 1968 Special Edition shirt is van ongekende schoonheid

Gisteren was het precies 50 jaar geleden, en 10 jaar na de vliegramp van München, dat Sir Matt Busby’s Manchester United team de Portugese kampioen Benfica met 4-1 versloeg op Wembley en dus de Europa Cup 1 won. Om stil te staan bij die bijzondere titel lanceerde adidas gisteren een wel heel bijzonder shirt.

Manchester United 1968 Special Edition

Het is namelijk bijna exact hetzelfde shirt geworden als die van 50 jaar geleden. Van dezelfde kleur donkerblauw tot de lange mouwen en als klapper op de vuurpijl het identieke clublogo zoals dat er in 1968 uit zag. Ook is het te waarderen dat adidas ervoor heeft gekozen om de drie adidas-strepen en het logo in eenzelfde kleur donkerblauw hebben gedaan, zodat de focus daar niet op komt te liggen. En dan is er nog één leuk detail, want over de zijkant van het shirt loopt de datum van de bijzondere dag: 29-05-1968.

Echt een prachtig shirt. Helaas zullen ze er geen wedstrijden in gaan voetballen en is het in gelimiteerde aantallen gemaakt, dus mocht je er één willen, dan moet je snel hier zijn. Je kunt natuurlijk ook voor het nieuwe derde shirt van Manchester United gaan. Die is namelijk ook heel stijlvol.