Manchester United presenteert het stijlvolle nieuwe derde tenue

Gisteren stelde Manchester United de tweede plek veilig met een gelijkspel tegen West Ham en dit seizoen is er nog één wedstrijd die er echt toe doet voor Mourinho en de zijne: de FA Cup finale tegen Chelsea. Toch is de blik al enigszins op volgend seizoen gericht, want vandaag werd het nieuwe derde tenue gepresenteerd dat ze volgend seizoen zullen dragen en dat is een heel bijzonder tenue geworden.

Manchester United derde tenue 2018/2019

Het design zelf is heel clean en classy, maar het is vooral de kleurencombinatie van donkerblauw en goud die ervoor zorgt dat het een zeer stijlvol geheel is geworden. Niet alleen de looks zijn bijzonder, want het tenue is door adidas in samenwerking met Parley gemaakt. Dat is een organisatie die zich inzet om het plastic uit de oceanen te verwijderen en de tenues zijn dan ook gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen.

Op de voorzijde van het shirt is een subtiel patroon verwerkt wat een iets donkerdere kleur blauw heeft gekregen dan de rest van het shirt. De logo’s van United en adidas zijn in het goud op het shirt geplaatst en dat past perfect bij de hoofdsponsor Chevrolet. De drie adidas strepen zijn bijna niet zichtbaar, maar hebben eenzelfde kleur blauw gekregen als het shirt en lopen over de zijkant door tot op het broekje dat ook donkerblauw is, evenals de sokken.

Al met al gewoon een zeer classy en stijlvol tenue voor Manchester United. Het derde tenue is normaal gesproken vooral bedoelt voor Europese uitwedstrijden, dus in de competitie zul je ‘m niet vaak zien. Het nieuwe Manchester United derde tenue is nu hier te bestellen.

Manchester City, de kersverse landskampioen van Engeland en rivaal van Manchester United, heeft een aantal dagen geleden het nieuwe thuistenue gepresenteerd en dat heeft ze op bakken kritiek komen te staan. Wij kunnen dat wel begrijpen.