Dit is waarom Manchester United elke week knoflook over het veld spuit

Ja, dat heb je goed gelezen. Knoflook. Dat voetbalvelden worden beregend met water weet iedereen wel, want gras heeft gewoon water nodig, maar knoflook? Waarom in godsnaam vroegen we ons af toen we lazen dat ze bij Manchester United knoflook over het veld hebben gespoten voor de wedstrijd tegen Liverpool. Willen ze de tegenstander misschien afleiden door de stank van knoflook? Het blijkt daar in ieder geval niets mee te maken te hebben.

Het veld bespuiten met knoflook

Sterker nog, ze blijken het al vijf jaar lang elke week te doen op Old Trafford. De plant (ja knoflook is een plant, uit de lookfamilie om precies te zijn) wordt over het veld gesprayed omdat het voorkomt dat parasieten de wortels van het gras aantasten. Maar stinkt dat niet gruwelijk dan? Jawel, de geur blijkt overduidelijk aanwezig te zijn in het stadion en kan zelfs geroken worden tot bijna een kilometer buiten het stadion.

Gelukkig voor de spelers wordt het spuiten van de knoflook wel zo gepland dat de geur al lang weg is als er gevoetbald moet worden. De spelers zullen er dus geen last van hebben.

Volgens Sky Sports heeft deze opmerkelijke methode ervoor gezorgd dat het veld op Old Trafford van één van de slechtste Premier League velden tot één van de beste is getransformeerd in de laatste jaren. De titel voor het meest bijzondere veld in de Premier League zal in ieder geval naar Tottenham gaan zodra het nieuwe stadion klaar is. Dat heeft ook nog eens een Nederlands tintje.