Manchester United viert 140e verjaardag met een bijzonder thuistenue

United en hoofdsponsor adidas hebben het nieuwe thuistenue gepresenteerd van ‘The Red Devils’ en het is op z’n zachtst gezegd een opvallend design geworden. Sterker nog: het is iets geworden wat nog nooit eerder vertoond is bij de club. Rood is nog steeds in overvloed aanwezig, maar toch beduidend minder dan normaal. Er zit in ieder geval een sterk verhaal achter die te maken heeft met de 140e verjaardag van de club.

Manchester United thuistenue 2018/2019

Het tenue is namelijk geïnspireerd op de roots van de club die 140 jaar geleden opgericht werd als ‘Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway Football Club’ die vooral bestond uit arbeiders uit die industrie. Er is daarom gekozen om het traditionele rood te onderbreken door zwarte strepen, die een spoorweg voor moeten stellen. Nogmaals: een sterk verhaal, maar wij zien liever toch wat meer rood in het thuisshirt van United.

Als je naar het volledige tenue kijkt komt de graphic stukke beter uit de verf. Onder het shirt is namelijk een zwart broekje te vinden en de sokken lopen vervolgens weer van zwart via horizontale strepen over in rood.

We moeten toch de credits geven aan adidas in het creëren van een unieke look voor het iconische rode thuistenue, maar we zijn benieuwd hoe het bij de fans valt. Het nieuwe Manchester United thuistenue is hier te bestellen.

Een paar maanden geleden presenteerde United al het stijlvolle nieuwe derde tenue, waar ze vooral de Europese uitwedstrijden in gaan afwerken.