Manchester United & adidas lanceren het gedurfde nieuwe uitshirt

Manchester United’s start van het nieuwe seizoen is niet echt best te noemen en da’s nog heel zacht uitgedrukt. Om de aandacht even te verleggen is vandaag het nieuwe uitshirt gelanceerd en dat is een heel bijzondere geworden. Voor het eerst in de clubgeschiedenis is namelijk voor een volledig roze tenue gekozen.

Manchester United uitshirt 2018/2109

Hoewel het dus het eerste roze tenue ooit is voor The Red Devils is er niet zomaar voor roze gekozen omdat het er leuk uitziet. Het is namelijk een ode aan de roze gekleurde Manchester Evening News ‘Football Pink’ krant, die goed gelezen werd onder de United fanbase. Voor adidas zelf is roze al helemaal niet nieuw trouwens. Die van Juventus en Real Madrid zullen de meeste voetbalfans zich nog wel herinneren.

Niet alles aan het tenue is trouwens roze. Het shirt wel, de sokken wel, maar het broekje niet. Die is namelijk zwart met roze details. De sponsors en het clublogo zijn ook in het zwart op het shirt geplaatst. Al met al is het een opmerkelijk tenue geworden, maar wij vinden het wel tof.

Het nieuwe Manchester United uittenue zal vanaf 13 september hier te bestellen zijn. We zijn benieuwd of Mourinho dan nog aan het roer van de club staat. Ook het nieuwe thuistenue en het derde tenue zijn trouwens om verschillende redenen bijzonder te noemen.