Marseille-keeper Mandanda geeft iets té gretige spits de panna der panna’s

Zodra keepers een spits op zich af zien rennen is het eerste wat ze vaak denken: ‘Geen risico, rammen die bal!’ Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn genoeg beelden van keepers als Neuer en zelfs Van der Sar die vrolijk een spitsje uitkappen, maar zoiets als wat Mandanda deed zagen we zelden.

Panna Mandanda

Hieronder zie je het heerlijke tafereel. In de Europa League wedstrijd tegen NK Domžale probeert de spits met alle macht de bal van Mandanda af te pakken. In tegenstelling tot de doelman heeft de Sloveense spits Ivan Firer niet door dat er gefloten is voor buitenspel en dus gaat hij gretig door op Mandanda. De doelman ziet zijn kans schoon en geeft één van de vieste panna’s die je maar kunt geven. Niet alleen wij, maar ook het publiek gaat helemaal los.

Natuurlijk zou Mandanda deze panna niet uitgevoerd hebben wanneer er niet gefloten was voor buitenspel. Het feit dat de spits doorgaat alsof het spel nog gaande is en toch die panna ontvangt geeft in ieder geval wel aan dat het had gekund. Wij hebben er in ieder geval van genoten.

De spits accepteert deze poort overigens als een echte kerel. Volledig in lijn met onze 5 mogelijkheden na het krijgen van een panna.