Masseur van PSV gebruikt peper om de voeten van spelers warm te houden

Tijdens koude dagen zoals we die deze week hebben, draag je tijdens het voetballen waarschijnlijk meerdere lagen kleding. Bij je voeten wordt dat wat lastiger, want je kunt wel drie paar sokken aan doen, maar dan passen je voetbalschoenen niet meer. Daarnaast trekt je lichaam het bloed vanuit je ledematen naar je core omdat het de organen beschermt, waardoor je voeten dus dubbele pech hebben. De masseur van PSV gebruikt een handig trucje om de voeten tóch warm te houden.

Witte peper

Materiaalman Marcel Hover bespreekt met het Eindhovens Dagblad de maatregelen die worden genomen om spelers warm te houden. Hij vertelt dat de spelers ongeveer 4 lagen kleding dragen, waarvan 2 lagen thermokleding. Zoals we eerder al zeiden wordt dat bij de voeten lastig, dus hoe houden ze die warm? Het geheim zit ‘m in witte peper.

Van welke speler wil jij graag een keer een boks krijgen? ???? #PSVUTR

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

Masseur Eddy Pepels smeert de voeten van de PSV-spelers voor trainingen en/of wedstrijden in met witte peper. Dit bevordert de doorbloeding en hierdoor blijven de voeten wat langer warm. Ook voor keeper Jeroen Zoet hebben ze iets speciaals in petto. ‘Als het zo koud is als nu, zetten we in de rust voor Jeroen twee flessen met heet water klaar. Daar kan ‘ie even zijn handen aan warm maken, want die handschoenen zijn nat en dus verrekkes koud.’

Dus stop maar snel een busje witte peper in je voetbaltas voor de komende training en/of wedstrijd. Of je gaat nog een stap verder en smeert je voeten in met een saus die gemaakt is van de heetste peper ter wereld, de Carolina Reaper. Behalve witte peper zijn dit 5 musthaves voor de grootste koukleumen onder ons.

Bron: Eindhovens Dagblad