Even nagenieten van Paul Pogba’s masterclass tegen Stoke City

Manchester United speelde gisteren thuis tegen Stoke City en won die wedstrijd overtuigend met 3-0. De (prachtige) doelpunten kwamen van Valencia, Martial en Lukaku, maar de échte grote man bij United was Paul Pogba. Hij heerste op het middenveld, strooide met passes en was ook in de score belangrijk met twee assists. Wij vonden dat reden genoeg om even terug te blikken op de beste momenten van de middenveld-masterclass.

Masterclass Pogba

Om aan te tonen hoe goed de Franse machine gisteren was pikken we er eventjes een paar momenten uit. We beginnen met de eerste assist die hij gisteren leverde op de heerlijke goal van Valencia. Gewoon een lekker strakke pass onder druk van Stoke spelers, waarmee hij een vrijstaande Valencia aanspeelt.

Dan gaan we meteen door naar assist nummer twee, deze keer met landgenoot Anthony Martial als eindstation. Pogba houdt fantastisch het overzicht en weet Martial uit de draai op randje zestien te bereiken die vervolgens direct de bal in de lange hoek krult. Een hele fijne goal!

Nog niet overtuigd van de fijne passes van Paultje Pogba? Nou, dan hebben we er eentje voor je klaar staan. Van eigen helft geeft hij een ongelofelijke cross pass met links (zijn ‘zwakke’ been) richting de achterlijn van Stoke, die vervolgens door de opkomende linksback Shaw teruggelegd wordt.

Is passen dan het enige wat hij kan? Nee natuurlijk niet. Opstomen vanaf eigen helft is één van zijn specialiteiten en dan is ‘ie ook nog eens niet van de bal te krijgen. Een mix van power en skills.

Indrukwekkend spul van Pogba. Het is overigens niet alleen deze wedstrijd waarin hij bewijst dat hij zijn geld waard is. Qua statistieken doet hij het dit seizoen bijvoorbeeld beter dan de alom geprezen Kevin de Bruyne. De Belg staat na 23 wedstrijden op 9 assists en dat aantal heeft Pogba nu ook bereikt, terwijl hij slechts 13 wedstrijden heeft gespeeld. Daar komt ook nog eens bij kijken dat United met Pogba in het elftal al 35 wedstrijden op rij ongeslagen is. Dat zegt toch wel wat.

Eén van de belangrijkste aspecten van een box to box middenvelder als Pogba is natuurlijk zijn kracht. Dit zijn 3 beenspieroefeningen die essentieel zijn voor dit type middenvelder.