Mats Hummels produceerde gisteren de tackle van het jaar voor Bayern

We zetten regelmatig een wereldgoal in de spotlights bij Never Offside, maar een geweldige verdedigende ingreep kan minimaal net zo mooi zijn. Dat bewees Mats Hummels gisteren wel met zijn heroïsche ingreep tegen Eintracht Frankfurt. De grote Duitser hielp zijn keeper door met een meesterlijke sliding een gegarandeerd doelpunt te voorkomen. Het was ook nog eens een hele belangrijke, want op dat moment was de tussenstand 0-0.

Hummels tackle van het seizoen

Het gebeurde allemaal in de negentiende minuut, toen Hummels de spits van de tegenstander buitenspel probeerde te zetten. Dat lukte niet en de splijtende pass zorgde ervoor dat Hrgota alleen op Neuer afging. De spits liep Neuer voorbij, maar wonder boven wonder was daar Hummels om zijn foutje te herstellen met de sliding van het jaar. Hrgota dacht dat hij de bal kon intikken, maar niets was minder waar. Let ook even op de reactie van Neuer, die zegt al genoeg. Check de heerlijke ingreep hieronder.

De reactie van Hummels na de wedstrijd was trouwens bijna net zo mooi als de tackle zelf. ‘Ik hoef niet bescheiden te zijn. Ik heb zelf genoten van die tackle. Voor ons als verdedigers is het net als het scoren van een goal.’ Teksten waar verdedigers wereldwijd het mee eens zullen zijn. Bayern won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Leestip: Nieuwe beelden doen vemoeden dat Barça-penalty terecht was

Bron: The Sport Bible