EA Sports geeft supertalenten, waaronder De Ligt, een flinke boost in FIFA 19

Wat is het toch hard gegaan met Matthijs de Ligt. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij voor Ajax en nu op 19-jarige leeftijd is hij een zekerheidje bij Ajax & het Nederlands Elftal en afgelopen december werd hij zelfs uitgeroepen tot Golden Boy. Het grootste talent op de Europese velden. Vanaf nu kan hij nog iets extra’s afstrepen, want hij heeft een 90+ rating gekregen in FIFA 19.

FIFA 19 Future Stars

In de nieuwste promotie van EA Sports staan de sterren van de toekomst centraal en die talenten krijgen daarom een prachtige nieuwe kaart. Om in aanmerking te komen voor de titel ‘Future Star’ moeten de spelers trouwens 23 jaar of jonger zijn. De eerste drie namen die EA Sports bekend maakte waren Phil Foden (Manchester City), Vinicius Junior (Real Madrid) en Matthijs de Ligt (Ajax). Kijk hieronder eens naar die beestachtige ratings. Die zijn overigens gebaseerd op de vooraf bepaalde potentie van de spelers binnen FIFA 19.

Een rating van 92, da’s niet mis. En al helemaal niet op 19-jarige leeftijd. Er staan verder nog geen specifieke rating per eigenschap op de kaarten, maar die zullen volgen als alle ‘Future Stars’ bekend zijn. We zijn benieuwd of we nog meer namen uit de Eredivisie gaan zien tijdens deze ‘Future Stars’ campagne. Misschien Frenkie de Jong, misschien Lozano? Misschien allebei? We zullen het zien.

Met deze 92 rated Matthijs de Ligt kun je trouwens een ongekend goed Nederlands centraal duo maken. Virgil van Dijk bemachtigde namelijk een plekje in het FIFA Team of the Year, en zijn rating is nog een stuk hoger dan die van De Ligt.