Dit is waarom Mbappé een ijzingwekkende -183 graden Celsius trotseert

Wanneer het ook maar een klein beetje vriest heeft de gemiddelde (amateur)voetballer er al geen zin meer in, laat staan dat je jezelf aan temperaturen van -183 graden gaat blootstellen. Knettergek zou je zeggen, maar er is een heel goede reden waarom voetballers als Mbappé regelmatig in deze menselijke diepvries staan.

Cryotherapie

De cabine werkt als volgt: een persoon stapt in een cabine ter grootte van een diepvries en doet een deur achter zich dicht die zijn of haar lichaam omsluit. Op dat moment wordt het lichaam door middel van ijskoude dampen voor maximaal 3 minuten blootgesteld aan temperaturen die kunnen zakken tot – 200 graden Celsius.

Het lichaam wordt bij cryotherapie volgens verschillende experts als het ware gereset. Lichaamscellen krijgen een impuls die te vergelijken is met impulsen die ze krijgen als een mens in levensgevaar is. Voor voetballers is het nuttig omdat hierdoor de spieren sneller herstellen, je met hogere intensiteit kunt trainen, de prestaties verbeteren en kan zelfs je slaap verbeteren.

cryotherapie

Deze cryotherapie is trouwens iets wat door veel meer clubs en sporters ingezet wordt. Ronaldo liet er zelfs eentje in zijn huis liet bouwen. Goedkoop zijn ze niet. De aanschafwaarde van een cryo-apparaat varieert tussen de €30.000 en €45.000.