Mbappé scoorde bijna dezelfde goal als Ronaldinho 15 jaar geleden voor PSG

Afgelopen weekend maakte Mbappé weer zijn eerste minuten in het shirt van PSG na het droom WK dat hij speelde. Tijdens dat toernooi bevestigde hij wat iedereen eigenlijk al wist: Kylian is het grootste talent ter wereld en wordt ongetwijfeld één van de beste, zo niet de beste, van zijn generatie. 15 jaar geleden liep er ook zo’n veelbelovend talent rond bij PSG: Ronaldinho. Afgelopen weekend kopieerde Kylian zijn voorganger bijna op identieke wijze.

Mbappé kopieert Ronaldinho

Op zaterdag speelde PSG tegen Guingamp en die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Twee doelpunten kwamen op naam van Kylian Mbappé, maar ééntje daarvan lijkt wel heel erg op een goal die Ronaldinho 15 jaar geleden maakte. Hij versnelde langs een aantal tegenstanders en verschalkte de keeper met een handig stiftje. Alsof dat nog niet genoeg is, scoorde Ronaldinho de vergelijkbare goal ook tegen Guingamp. Dat is gewoon bijna eng. Hieronder worden de goals met elkaar vergeleken, dus oordeel zelf.

Is het toeval of een teken dat Mbappé een gelijkwaardige carrière tegemoet kan zien? Nou, dat laatste verwachten wij sowieso. Kylian gaat namelijk ook miljoenen voetbalharten blij maken met zijn mooie spel, ongetwijfeld veel prijzen pakken met zijn club(s) en een (of meerdere) Ballon d’Or winnen.

De jonge Fransman speelt sinds dit seizoen trouwens met nummer 7 op de rug. Een bijzonder getal voor hem, maar de rugnummers van PSG zien er dit seizoen sowieso bijzonder uit.