Ronaldo’s medische tests bij Juve worden vergeleken met die van een 20-jarige

Als een voetbalclub iemand van 33 jaar binnenhaalt voor ruim €100 miljoen dan zouden de meeste mensen zich even achter de oren krabben of dat wel een goed idee is, maar in het geval van Cristiano Ronaldo en Juventus is dat niet het geval. Cristiano mag dan 33 zijn, maar hij is nog steeds topfit en kan nog makkelijk een aantal jaren door op het allerhoogste niveau. Iets wat zijn medische tests in Turijn hebben bewezen.

Medische test Ronaldo bij Juventus

De Portugese ster is zelfs nog zó fit dat het bijna eng wordt. Inmiddels is namelijk bekend geworden dat de fysieke staat van Ronaldo vergeleken wordt met iemand van 20 jaar oud. Uit zijn medische tests bleek namelijk dat hij slechts 7% lichaamsvet heeft (gemiddelde is 10-11%) en een ongelofelijke 50% spiermassa (gemiddeld niet meer dan 46%), wat significant beter is dan andere professionals uit die leeftijdsgroep.

Tel daar even bij op dat zijn topsnelheid op het WK 33.98 km/u was en dan snap je echt hoe ongelofelijk fit deze man op zijn 33ste is.

Voordat hij de stap naar Turijn maakte deed de staf van Real Madrid een serie tests bij Ronaldo en toen vergeleken ze zijn fysieke conditie met iemand van 23 jaar oud, maar nu gaan ze dus nog wat verder. Het zegt veel over zijn wilskracht en drang om de allerbeste te zijn. Iets wat volgens ons niets dan respect verdient.

CR7 heeft zonder een wedstrijd in het Juve-shirt te spelen al een flinke invloed gehad op de club. Dit was namelijk het bizarre aantal Juventus shirts dat verkocht werd met Ronaldo achterop in de 24 uur na de transfer.