Door deze training ga je als buitenspeler meer doelpunten maken

Ben je een vleugelaanvaller maar lukt het niet om doelpunten te maken? Dat is zonde, want in het hedendaagse voetbal zien we dat flankspelers bijna net zoveel scoren (of zelfs meer) als spitsen en dat is een groot wapen geworden. De beste voorbeelden zijn ongetwijfeld Cristiano Ronaldo, Messi, Salah, Mbappé en Neymar. Zij zijn levensgevaarlijk wanneer zij naar binnen trekken en de trekker overhalen. Wil jij net zo dodelijk worden dan moet je de volgende oefening onderdeel van je training gaan maken.

Meer scoren als buitenspeler

De essentie van deze oefening is het nabootsen van een situatie waar veel buitenspelers in terecht komen. Je wordt ingespeeld en je wordt kort gedekt. Bij de aanname moet je de verdediger zien kwijt te raken om vervolgens op de volgende verdediger af te stormen voordat je de trekker overhaalt. Hieronder zie je de opzet van training afgebeeld, met daaronder de uitleg.

Foto: FourFourTwo

  1. Zet twee dummies diagonaal schuin achter elkaar, zoals hierboven afgebeeld en zorg dat drie spelers, het liefst ook buitenspelers zodat jullie elkaar kunnen afwisselen, met een bal klaar staan om je aan te spelen.
  2. Begin te rennen vanaf het startpunt. Eenmaal gestart krijgt je de bal aangespeeld van 1 van de drie passers (in het blauw). Bij de aanname moet je de tegenstander direct voorbij gaan. Probeer de bal dus niet twee keer te raken.
  3. Eenmaal bij de tweede dummie aangekomen maak je een schijnbeweging en speel je de bal erlangs.
  4. Vervolgens mag je de bal niet meer aannemen en moet je direct uithalen. Leg die bal dus direct goed voor jezelf neer.
  5. Wissel continu af met de andere buitenspelers/aanvallers.
  6. Herhaal dit proces 9 keer en wie het meest scoort wint.

Je zult merken dat hoe vaker je deze oefening herhaalt hoe beter je loopactie en afronding gaat worden. Dat wordt goals maken dus! En mocht het uiteindelijk nog steeds niet lukken dan moet je misschien op zoek naar een andere positie. Wellicht herken je deze 7 tekenen van een ongeschikte buitenspeler wel?

Bron: FourFourTwo