Dit is de meest bizarre methode om een ijsbeentje te genezen

Een ijsbeentje (of paardenkus) is iets waar elke voetballer in zijn leven wel eens mee te maken heeft gehad. Het doet even ontzettend veel pijn en de dagen erna is je bovenbeen gruwelijk stijf. Behalve massage en een bezoekje aan de fysio is er niet heel veel tegen te doen, maar daar dacht de Duitse trainer Felix Magath anders over. In zijn periode bij Fulham speelde de Noor Brede Hangeland voor die club en laatstgenoemde vertelde onlangs over een bizarre methode die Magath adviseerde om een ijsbeentje te genezen.

Roomkaas, alcohol en mama bellen

Tijdens een wedstrijd kreeg Hangeland een ijsbeentje en hij wou ermee naar de dokter gaan, maar onder leiding van de Duitse coach moest iedereen eerst langs Magath voor goedkeuring om de dokter te bezoeken. Hangeland deed dat dus, maar hij mocht niet naar de dokter. Magath had namelijk een andere methode om het ijsbeentje te genezen en die is op z’n zachtst gezegd bizar.

Magath zei tegen Hangeland dat hij roomkaas moest kopen en dat moest mengen met alcohol. Die mix moest hij dan over het bovenbeen smeren. Al behoorlijk bizar, maar dan komt het meest bizarre nog: voor het slapen gaan moest hij zijn moeder bellen. Volgens Magath zou de roomkaas, alcohol en de biologische reactie van de liefde die je voelt bij het horen van je moeder het been genezen. Oké dan.

Of je dit ook zelf moet gaan uitproberen laten we aan jullie over. Om krampen tegen te gaan is er trouwens ook een opmerkelijke methode die in ieder geval wél werkt.