Memphis Depay geeft tassen vol boodschappen weg bij daklozenkamp

Een paar uurtjes geleden stuitte we op een instagrampost van Memphis die ons behoorlijk aangreep. Normaliter deelt Memphis graag pics van zijn luxe leven, maar vandaag liet hij zien een groot hart te hebben. De Nederlander plaatste een filmpje waarop hij een groepje daklozen langs de weg in Frankrijk ontmoette en hen voorzag van tassen vol boodschappen.

In het filmpje zie je een armoedig opgezet kamp in de buitenlucht, dat doet vermoeden dat het om vluchtelingen gaat. De daklozen weten niet wie Memphis is. Hij probeert het ze uit te leggen, maar de mensen lijken het niet helemaal te begrijpen. Zelfs de jongen die met een trainingsshirt van Manchester rondloopt lijkt zich geen Depay te kunnen herinneren. Wat hij zich wel van hem zal blijven herinneren is de daad die Memphis verrichte.

Memphis helpt daklozen

Hieronder zie je het filmpje. Wanneer je in de instagrampost naar de volgende slide beweegt zie je een tweede filmpje waarin de daklozen tassen vol boodschappen krijgen. Een schitterende daad van de Nederlander, die regelmatig wordt verweten zeer materialistisch en onverschillig over te komen.

Haters zullen zeggen dat Memphis dit doet om een wit voetje bij iedereen te scoren, maar wij vinden het getuigen van grote klasse. En voor wie ook twijfelt of Depay zich onvoldoende met zijn sport bezighoudt moet deze bikkelharde individuele trainingen nog maar eens checken.