Wat Messi deed in de 54 seconden tussen Barça’s 2 goals tegen Sevilla

Afgelopen weekend ging FC Barcelona op bezoek bij Sevilla om de volgende stap richting de titel te zetten en de ongeslagen status in de competitie te behouden. Een plan wat dreigde te mislukken, want na 50 minuten spelen stond het 2-0 voor Sevilla. Messi zat toen nog op de bank omdat hij niet helemaal fit was, maar moest toch weer de heldenrol gaan vervullen. En natuurlijk deed hij dat.

Wandelende Messi

In de 58ste minuut kwam Messi binnen de lijnen en omdat hij wat fysieke klachten had kreeg hij heel duidelijke instructies mee: geen lange sprints trekken en niet te plotseling van snelheid wisselen. Daarom deed de Argentijn ook niet zoveel tijdens de wedstrijd, maar Guillem Balague (sportjournalist) viel iets bijzonders op. Volgens hem deed Messi in de 54 seconden tussen Suarez z’n goal en Messi’s gelijkmaker namelijk niets anders dan wandelen. Zelfs toen hij terug ging naar de middellijn.

Je ziet hem continu wandelen, tot het moment nét voor de gelijkmaker. Dan is hij eventjes buiten beeld, maar gaat de bal zijn richting in. Hij zet een keer aan en krult de bal in het doel. Typisch Messi, want dat hij veel wandelt tijdens een wedstrijd wisten we al. Alsof hij precies weet wanneer hij eventjes aan moet zetten en dan ook meteen dodelijk toeslaat. Het beste voorbeeld: ‘El Clasico’ van 23 december 2017. Barça won die wedstrijd met 0-3 en Messi had maar liefst 83,10% van de wedstrijd gewandeld. Bizar.

De Argentijn lijkt sowieso in absolute topvorm richting het einde van het seizoen te gaan en dus ook richting het WK in Rusland. Teamgenoot Rakitic denkt te weten hoe Messi als dertiger in de vorm van zijn leven verkeert en verklapt het geheim.

Bron: GiveMeSport