Messi vs Dybala: de cijfers van beide Argentijnen op hun 23e

De hype rondom Dybala is volop gaande en na de onderlinge ontmoeting tussen Juventus en Barcelona is dat logisch. De ster van Juve doet het sowieso erg goed en het heeft hem de titel van kroonprins opgeleverd. Natuurlijk is Messi nog steeds de koning, maar hoe terecht is die titel voor Dybala eigenlijk? Eigenlijk zijn er te veel variërende factoren om de twee écht te vergelijken, maar toch gaan we dat even doen. We pakken de statistieken van beide heren op hun 23e er even bij (zo oud is Dybala nu).

Goals

Op het gebied van doelpunten is Messi onaantastbaar voor zijn jongere Argentijnse landgenoot. Messi had op zijn 23e namelijk al 180 keer gescoord in 269 wedstrijden voor Barça en 19 goals voor Argentinië. Dybala heeft er inmiddels 77 gemaakt voor Cordoba, Palermo en Juve. Hij heeft in 6 interlands nog niet gescoord voor zijn land.

Assists

Eigenlijk kun je hier ook niet echt over een wedstrijdje spreken, want Messi veegt wederom de vloer aan met Dybala. Messi had al een ongelofelijk aantal van 87 assists gegeven tegenover 33 van Dybala.

Titels

Eigenlijk mag je de twee op dit vlak niet eens met elkaar vergelijken, want Messi speelde al vanaf zeer jonge leeftijd in een team dat om alle prijzen meedeed. Hij was daarnaast onderdeel van het beste clubteam dat we ooit gezien hebben onder Guardiola. Toch gaan we de vergelijking wel maken, gewoon omdat het kan.

Messi en zijn prijzenkast voordat hij 24 werd: 5 La Liga titels, 3 Champions Leagues, 1 Copa del Rey, Olympisch Goud en 2 keer de Ballon d’Or. Koekoek.
Dybala en zijn prijzenkast voordat hij 24 werd: 1 Serie A titel (wat er na dit seizoen waarschijnlijk twee zijn)

messi 15 platinum

Conclusie

Zoals we bij bovenstaand puntje al zeiden is het moeilijk vergelijken tussen een speler die pas sinds 2015 bij een topclub zit en Messi die al op zijn 17e debuteerde voor een club als Barcelona. Toch kom je er door deze cijfers weer achter hoe ongelofelijk goed Messi was op zijn 24e en dat er volgens ons geen twijfel bestaat over wie de koning van het voetbal is. Eigenlijk is het ook gewoon lullig om iemand met Messi te vergelijken, want nu lijkt het bijna alsof Dybala er niet veel van kan en dat is natuurlijk niet zo.

Leestip: Dybala zorgt voor een ware oorlog onder voetbalschoenmerken

Bron: Dream Team FC