Messi’s individuele highlights tegen Spurs bewijzen zijn status als GOAT

Na zóveel belachelijk geniale momenten en wedstrijden zou je zeggen dat Messi je niet meer echt kan verrassen, maar toch deed ‘ie dat gisteren weer. Nadat hij PSV sloopte met 3 goals was het weer de kleine Argentijn die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Barça met 2-4 won. Hij stond aan de basis van twee goals en scoorde er zelf twee.

Messi vs Tottenham

Na afloop was het internet het er wel over eens dat hij met deze performance nog maar eens bewees dat hij echt de allerbeste ooit is. En na het zien van de individuele highlights is dat ook niet zo gek.

Tijdens de eerste helft verdeelde hij het spel alsof Xavi en Iniesta zich samen hadden gevoegd tot één brok genialiteit en in de tweede helft behaalde hij een goddelijk niveau met twee briljante, bijna identieke solo’s die op de paal eindigde en mind control kwaliteiten waarmee hij zijn teamgenoten overstapjes liet doen en zelf tot scoren kwam. Dit is vier minuten genot.

Spurs coach, en tevens landgenoot van Messi, verwoordde het tijdens de persconferentie na de wedstrijd misschien wel het beste: ‘We hebben niet verloren van een team dat Barcelona heet, maar van een man die Lionel Messi heet. En het is geen schande om van zo’n geweldige man te verliezen.’ Ook Gary Lineker was duidelijk.

Dribbelen, het spel verdelen, sleutelpasses geven, scoren, deze man doet het allemaal tot in perfectie. Gelukkig probeert hij zichzelf op 31-jarige leeftijd nog steeds te verbeteren. Dat wordt wel duidelijk uit deze video waarin hij zichzelf analyseert.