FIFAFRIDAY #9 – Met deze FIFA 17 cheat kun je onbeperkt geld verdienen

Tijdens je FIFA career mode is er niets irritanter dan zonder geld zitten of weinig geld hebben. Je wilt namelijk de beste spelers aantrekken, maar zonder de benodigde knaken wordt dat behoorlijk moeilijk. Je beste spelers verkopen doe je liever niet, dus hoe kom je snel aan veel geld zodat je die droomspeler wel kunt kopen? YouTuber MNW heeft een manier gevonden hoe je onbeperkt geld kunt verdienen en in plaats van één droomspeler een heel droomteam kunt samenstellen. Volg deze drie stappen en je zult zwemmen in het geld.

1. Kies een club met een groot budget en goede reputatie

In de video die je onderin dit bericht gaat zien kiest MNW voor Chelsea. Een club waarvan je weet dat ze veel geld hebben. De eerste stap die je moet nemen om een prachtig team bij elkaar te krijgen is niet het kopen van spelers, maar juist het (bijna) volledige transferbudget naar de salarissen verhuizen.

2. Vernieuw contracten van je spelers op het juiste moment

De hele cheat draait om grote salarissen die je jouw spelers gaat aanbieden om er vervolgens zelf hard van te profiteren. Aan het einde van het seizoen biedt je daarom jouw spelers een nieuw contract aan, zo’n één of twee weken voor de start van het volgende seizoen.

3. Deel flinke salarissen uit

Dit is het belangrijkste deel van het proces: je gaat zoveel mogelijk spelers (die je niet nodig denkt te hebben) een nieuw contract aanbieden van 1 miljoen per jaar. Dat klinkt nogal bizar, maar het gaat je later bakken met geld opleveren. Zorg ervoor dat je ook aan de rest van de contracteisen van de speler voldoet en dat ze tekenen. Als je het nieuwe seizoen begint krijg je een nieuw transfer budget. Vandaar dat je het één of twee weken voor de start van het nieuwe seizoen moet doen. Je hebt dan natuurlijk spelers met enorme salarissen, maar door het nieuwe budget kun je dat nog wel betalen. Let er wel op dat je deze contracten niet aanbiedt aan spelers die een leeftijd hebben waarop ze kunnen gaan stoppen of spelers die uitgeleend zijn.

Vervolgens kun je spelers gaan kopen. Door die grootverdieners bij de deal te betrekken (ruilen) zullen hun gigantische salarissen terug gaan naar je salarisbudget. Als je dit bij veel van deze grootverdieners doet ga je belachelijk rijk worden. Al die miljoenen die nu in je salarispot zitten kun je weer terugzetten naar je transferbudget en je zult zien dat het ongekend veel geld oplevert. Zoals je hieronder ziet komt MNW uiteindelijk tot een transferbudget van bijna 1,5 miljard. Daar kun je iedereen van kopen wie je wil.

Video uitleg

Als de uitleg nog niet helemaal duidelijk is kun je hieronder nog eens rustig kijken hoe het allemaal precies werkt.

Leestip: FIFAFRIDAY #8 – Op deze manier scoor je altijd uit afstandsschoten