De 10 sporten waar je de meeste calorieën mee verbrandt

Dikke kans dat je niet per se sport omdat het calorieën verbrandt, maar vooral omdat je het gewoon leuk vindt. Dat je er calorieën mee verbrandt is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid. Mocht je nou wel sporten omdat je er van afvalt dan is het nuttig om te weten met welke sporten je de meeste calorieën verbrandt. Met voetbal ben je al goed bezig, maar er zijn betere opties.

Met welke sport verbrand je de meeste calorieën

Forza, een merk dat voedingssupplementen produceert, was benieuwd naar de effectiviteit van sporten als het aankomt op het verbranden van calorieën. Ze analyseerden 50 activiteiten en hebben ze geranked op basis van het aantal calorieën dat je ermee verbrandt. Ze focusten zich overigens niet alleen op sporten, want ook seks (200 calorieën per uur), badderen (35 calorieën per uur) en het kijken van vogels (101 calorieën per uur) werd onderzocht. Uiteindelijk hebben ze een top 10 samengesteld en die ziet er als volgt uit:

  1. Boksen: 800 calorieën per uur
  2. Squash: 748 calorieën per uur
  3. Roeien op een meer: 740 calorieën per uur
  4. Hardlopen op de weg: 700 calorieën per uur
  5. Zwemmen: 680 calorieën per uur
  6. Rugby: 614 calorieën per uur
  7. Voetbal: 612 calorieën per uur
  8. Fietsen: 604 calorieën per uur
  9. Fitness: 590 calorieën per uur
  10. Rennen op de loopband: 580 calorieën per uur

ronaldo ufc

Zoals je ziet doet voetbal het niet slecht, maar is boksen de meest effectieve manier om calorieën te verbranden. Misschien toch de overstap maken dan? Doe je helemaal niet meer aan sporten? Dan hebben we hier 4 redenen om gewoon weer te gaan voetballen.

Bron: MAN-MAN