MLS keeper praat via microfoontje met commentatoren tijdens de wedstrijd

In Amerika weten ze wel hoe ze overal een show van moeten maken. Dat is op alle gebieden zo en ook in de sport. Tijdens de MLS All Star wedstrijd tegen Juventus werd dat nog maar eens bevestigd op een manier die we nog nooit eerder zagen in het voetbal.

Zendertje en microfoon voor de keeper

Sowieso is een ‘All Star Game’ iets typisch Amerikaans en iets wat verder nergens gedaan wordt, maar daar kunnen we nog wel iets van begrijpen. De beste MLS spelers in één team die het tegen een Europese topclub opnemen is gewoon een goed idee, maar de keeper van een zendertje en microfoon voorzien zodat de commentatoren tijdens de wedstrijd met de keeper kunnen praten is wel heel bizar. Het gaat om Brad Guzan, de keeper die tijdens de All Star Game tussen de palen stond. Hieronder het beeld en geluid.

Oké, het is maar een vriendschappelijke wedstrijd, maar dan nog. Hieruit blijkt in ieder geval dat de Amerikanen er alles aan doen om het voetbal populair te maken in eigen land. Of dit de goede manier is betwijfelen we. Het enige positieve wat we eruit kunnen halen is dat het wel interessant zou zijn om te horen hoe een keeper zijn ploeg neerzet en hoe hij coacht.

Iets wat ook uniek is in het voetbal van Amerika is het ‘SuperDraft systeem’. Hoe dat precies werkt en waarom we dat wel iets voor het Europese voetbal vinden lees je hier.