Dit zijn de vetste nieuwe MLS shirts voor het seizoen 2019

Zo’n beetje alle nieuwe MLS shirts voor het nieuwe seizoen zijn gepresenteerd en daarom dachten we: laten we de balans opmaken en de 10 vetste eruit pikken. Elk team wordt door adidas gesponsord en heeft één nieuw shirt gekregen voor het nieuwe seizoen. Dat kan een thuis- of uitshirt zijn. Aan derde shirts doen ze niet in de MLS. Hieronder de volgens ons beste 9 releases. Waarom 9? Omdat we daar toevallig op uit kwamen.

Minnesota United uitshirt

Minnesota ligt in het Noorden van de VS en heeft dus regelmatig met kou en sneeuw te maken. Nog niet zo lang geleden vroor het er zo’n 40 graden. Dit uitshirt past daar perfect bij met de witte basis en lichtblauwe accenten. Verder vinden we het gewoon tof hoe minimalistisch alles gedaan is, van de logo’s tot aan het design zelf.

Sporting Kansas City thuisshirt

Weer een toffe kleurencombo van verschillende tinten blauw, maar bij dit shirt is het juist het grafische design wat het zo goed maakt. De dikke diagonale strepen hebben een soort storingseffect gekregen, wat het geheel een vette uitstraling geeft.

Portland Timbers thuisshirt

Groen en geel is natuurlijk een kleurencombo die we in Nederland ook wel gewend zijn, maar we moeten zeggen dat dat er bij de Portland Timbers wel érg goed uit ziet. Zeker in combinatie met de subtiele witte details zorgt het voor een bijna rustgevend geheel.

Philadelphia Union uitshirt

Weer terug naar een shirt met een witte basis, maar als we het qua beschrijving daarbij zouden houden doen we dit design toch wel tekort. De slang, die ook in het clublogo zit, is onderin de hoek van het shirt geplaatst en vanuit daar verschijnen een soort blauwe zonnestralen. Misschien een slechte uitleg, maar wel een hele toffe uitvoering.

Orlando City thuisshirt

Paars is een kleur die we niet zo vaak zien in het voetbal, maar in Orlando is het dé kleur van hun voetbalclub. En we moeten zeggen dat het ze prachtig staat. Zeker met het vette patroon wat adidas erin verwerkt heeft. Gewoon heel sterk.

LA Galaxy uitshirt

Zlatan is gewoon weer van de partij bij het nieuwe MLS seizoen, natuurlijk weer met LA Galaxy. Hun uitwedstrijden gaan ze in dit shirt spelen. De kleurencombo is niet nieuw voor de club bij een uittenue, maar het heeft een moderne twist gekregen door de ‘glitchy’ graphics.

Real Salt Lake uitshirt

Nog zo’n glitchy design wat er bijna uitziet als een wit shirt dat gedragen is door een slager. Maar dan op de goede manier. Een gedurfd design, dat zeker, maar wat ons betreft ook heel cool.

Vancouver White Caps uitshirt

Clean. Dat is het woord wat meteen bij ons te boven schiet bij het zien van dit shirt. Een niet al te ingewikkeld, maar stijlvol design in een hele goede kleurencombo. Eigenlijk alles wat je in een voetbalshirt zoekt dus. En dan nog die klassieke kraag erbij. Een voltreffer.

Toronto FC thuisshirt

We sluiten het lijstje af met het Canadese Toronto waar Giovinco helaas niet meer de show steelt. Wie dan wel? Het shirt misschien? Het mag dan misschien geen heel spectaculair shirt zijn, maar dit volledig rode shirt met de witte details en dat prachtige grote logo op de borst ziet er wel heel sterk uit.

Mocht je je trouwens afvragen waarom elk MLS team door adidas gesponsord wordt, dat heeft hiermee te maken. Weet je dat ook weer.