Moeder Lukaku nam geboortecertificaat mee naar jeugdwedstrijden van Anderlecht

Romelu Lukaku lijkt zijn topvorm weer gevonden te hebben met 6 goals uit de laatste 3 wedstrijden, waaronder 2 in de 1-3 overwinning op PSG. Bij België is hij al eventjes de topscorer allertijden. De grote geboren Antwerpenaar ontving voorheen echter nogal wat scepsis vanuit België, iets waar hij vroeger ook veel last van had, vertelde Mino Raiola in een interview met het Zweedse Expressen. Dat had niets met zijn kwaliteiten te maken, maar met zijn postuur.

Te groot voor zijn leeftijd

Toen Lukaku zijn debuut voor Anderlecht op 16-jarige leeftijd maakte viel hij al open vanwege zijn grootte. In de jeugdteams was dat verschil nog groter en had hij het daarom soms zwaar te verduren. Mino Raiola vertelt in het interview dat tegenstanders vroeger nooit geloofde dat de aanvaller van dezelfde leeftijd was als alle andere kinderen op het veld.

“Ik sprak met de moeder van Lukaku. Ze vertelde me dat ze altijd het geboortecertificaat mee naar de wedstrijden nam. Ze had altijd te maken met andere ouders die niet geloofde dat Remlu 12 of 14 jaar oud was. De moeder vertelde dat het altijd weer gedoe was wanneer hij drie of vier goals maakte. Hij was groter en fysiek sterker, dat klopt, maar ze schreeuwde dat hij niet in de juiste leeftijdscategorie speelde.”

Foto: Reddit

Raiola vertelt dat de moeder van Lukaku daardoor het rigoureuze besluit nam om elke wedstrijd het geboortecertificaat van haar zoon mee te nemen: “Dus ze nam het geboortecertificaat mee. Hij was bovendien geboren in België, want ook daarover werden leugens verspreid en gezegd dat hij in Afrika geboren was. “Kijk zelf maar,” zei ze dan.

Als je Lukaku’s jeugdfoto’s ziet begrijpen we dat sommigen ouders misschien twijfel hebben gehad, maar het is toch vrij triest dat zijn moeder zo ver moest gaan om mensen van hun gelijk te overtuigen. Inmiddels is Lukaku met 1,91 al lang niet meer de grootste op het veld, maar fysiek wel nog steeds één van de sterkste.

Zijn hervonden vorm kan niet los gezien worden van de komst van Solskjaer als trainer van United. Nu we het toch over Solskjaer hebben: hij moest tegen PSG met een hesje langs de lijn staan. Opmerkelijk, maar waarom?