Mogelijke nieuwe regel kan de penalty voorgoed gaan veranderen

De penalty is een belangrijk en misschien wel het meest zenuwslopende onderdeel van voetbal. De penaltynemer staat oog in oog met de doelman en die kans móet verzilverd worden. Er staat dus al genoeg druk op, maar in de toekomst zou die druk nog wel eens veel groter kunnen worden. De IFAB overweegt namelijk een nieuwe regel.

De nieuwe penalty regel

De IFAB (International Football Association Board) is volgens de Telegraph aan het overwegen om de kans op een rebound weg te nemen. Hierdoor zou het dus een one shot only kans worden en kan de penaltynemer (of andere speler van het team) niet meer uit een rebound scoren als de pingel gestopt wordt door de keeper of van de paal terug komt. Deze goal van Pogba zou dus niet meer mogelijk zijn.

Als de penalty gestopt wordt door de keeper of de paal/lat raakt dan zou de bal als ‘dood’ worden bestempeld en mag de keeper het spel hervatten met een doeltrap. Pickford zou in bovenstaand voorbeeld dus de penalty tegenhouden en vervolgens een doeltrap mogen nemen. Eerlijker voor de keeper, maar zeer nadelig voor de penaltynemer dus.

Dan de vraag: waarom deze regel? Op deze manier willen ze situaties voorkomen dat spelers te vroeg inlopen bij een penalty om sneller bij de rebound te zijn. Dat zou met deze nieuwe regel zeker voorkomen worden. We zijn benieuwd of het er echt van gaat komen.

Heb jij of heeft jouw team moeite met het scoren van pingels? Dit zijn 5 gouden tips voor de perfecte penalty.