Mohamed Salah’s nieuwe FIFA 18 ‘POTY’ kaart is heel speciaal

Gisteren werd de Premier League speler van het jaar bekend gemaakt en hoewel Kevin de Bruyne een geweldig seizoen heeft gespeeld, kon er maar één winnaar zijn: Mohamed Salah. De Egyptenaar heeft Engeland veroverd met zijn waanzinnige dribbels en hij heeft tot nu toe al 31 goals gemaakt in de competitie. Om de individuele prijs te vieren heeft EA Sports Salah een ‘Player of the Year’ kaart gegeven.

Mohamed Salah’s POTY kaart

En wat een sicke kaart is dat geworden zeg! We hebben het dan over een algemene rating van 98 met 99 pace (snelheid), 99 dribbelen, 98 schieten, 95 passing en 92 fysiek. Gruwelijk.

Als je naar alle stats kijkt is deze kaart zelfs beter dan de ‘Team of the Year’ Ronaldo die een rating heeft van 99. Als de totale statistieken van Salah opgeteld worden kom je namelijk op 548, terwijl dat bij Ronaldo 534 is. Als er naar alle in-game statistieken wordt gekeken is Salah ook beter met een totaal van 2566 ten opzichte van Ronaldo’s 2510. Hieronder de vergelijking.

 

Salah bleef bij de uitreiking van de prijs bescheiden en wilde vooral over het team praten. ‘Het is een grote eer, maar ik denk niet aan mezelf. Het belangrijkste is dat we als team iets winnen en daar zijn we nu heel dichtbij met de halve finale van de Champions League. Hopelijk gaan we die winnen,’ vertelde hij via Sky Sports.

Als kersverse ‘POTY’ is hij uiteraard ook onderdeel van het ‘Team of the Year’. Salah werd ook de eerste speler ooit die de Premier League Player of the Month prijs drie keer won (november, februari, maart). De Premier League gouden schoen ligt ook voor het oprapen, want hij staat met 31 doelpunten maar liefst 5 goals voor op zijn grootste concurrent Harry Kane. Wat een seizoen.

Niet alleen op het veld is de Egyptenaar een held, maar zeker ook daarbuiten. Dat bewijst dit verhaal over zijn familie die werd beroofd wel.