Motherwell houdt United & Sánchez voor de gek met geniale parodie

Als een club een speler heeft binnengehaald lijkt het tegenwoordig wel verplicht dat deze speler met de grootst mogelijke bombarie en met een vette video gepresenteerd wordt op alle sociale kanalen. Het doel: deelacties, likes, exposure, retweets en natuurlijk een beetje lol. Man United pakte het met Sánchez in ieder geval groot aan en deelde een video waarin de Chileen ‘Glory, Glory Man United’ speelde op de piano, terwijl hij het shirt aantrok en in slow-mo het veld van The Theatre of Dreams betrad.

Wat ons betreft was het een heel vette video en dat wordt bevestigd door de indrukwekkende cijfers achter de Twitter post van United. De video is inmiddels al meer dan 150 duizend keer geretweet, heeft bijna 14 duizend reacties en ruim 200.000 likes. Niet geheel verrassend is er nog geen 24 uur verstreken voordat een andere club een parodie maakte op deze video.

Video van Motherwell

Het Schotse Motherwell FC heeft in deze transferperiode Peter Hartley definitief weten te strikken en dat moest natuurlijk wereldkundig gemaakt worden met een toffe video. En waarom zou je dan niet gewoon een succesvolle formule gebruiken zoals die van Manchester United, maar dan met een geniale en hilarische twist.

En het resultaat mag er zijn hoor, want met (op het moment van schrijven) bijna 30 duizend retweets verovert deze parodie het internet en de reacties zijn louter lovend. Vooral die kleine piano, het vernielen van die piano en de stromende regen in het stadion zijn briljant. Met een knipoog vroeg de club nog aan Manchester United of ze de spelerspresentatie zo goed hadden gedaan en dat leverde weer een sportief antwoord van de Red Devils op.

Respect en een applausje voor beide clubs alstublieft. Mkhitaryan, de speler die in de deal met Alexis Sánchez betrokken was, gaat bij Arsenal de rest van het seizoen met twee verschillende rugnummers spelen. Waarom? Dat lees je hier.