Motivatie: de speech van Gerrard tijdens de rust van de CL finale in 2005

Recentelijk zagen we PSG in de achtste finale Barcelona een pak slaag geven (4-0) en het spektakelstuk tussen City en AS Monaco (5-3), maar als wij aan de meest legendarische Champions League wedstrijd ooit denken zijn dit niet de wedstrijden die naar boven komen. Dat is namelijk de finale van 2005 in Istanbul tussen AC Milan en Liverpool. Die wedstrijd waar Milan bij rust met 3-0 leidde en iedereen al dacht dat het beslist was, behalve Gerrard. Na rust kwamen de Engelse terug tot 3-3 en uiteindelijk wonnen ze na penalties.

Speech Steven Gerrard

Aanvaller Djibril Cissé heeft nu een boekje open gedaan over wat de aanvoerder van Liverpool zei tijdens de rust en dan kom je er pas echt achter wat voor een aanvoerder Stevie G was. Cissé zei er het volgende over.

“Hij gaf de beste captainspeech die ik ooit gehoord heb. Hij vroeg of iedereen de kleedkamer wilde verlaten, behalve de spelers. Ook Rafa Benitez (trainer) moest even vertrekken, want hij wilde even alleen zijn met de jongens. Vervolgens had hij het over zijn liefde voor Liverpool en dat hij altijd een kind van de club is geweest. Het was altijd zijn club en hij wilde niet dat die club zo vernederd zou worden. Als we scoren in de eerste 15 minuten van de tweede helft zouden we gaan winnen en die goal zou hijzelf gaan maken zei hij. Deze woorden gaven ons de kracht om alsnog voor de winst te gaan. Je hebt ballen nodig om iets als dit te doen.”

Gerrard maakte zijn belofte overigens waar met de 3-1 in 54e minuut en in de 60e minuut stond het al 3-3. Na de wedstrijd werd hij uitgeroepen tot Man of the Match. Wat een held en wat een aanvoerder.

Leestip: 8 eigenschappen die elke aanvoerder zou moeten hebben

Bron: The Sport Bible