Must see: IJzersterke Varane sprint Suarez er keihard uit in Super Copa Finale

Rafaël Varane geldt al jaren als een van de meest talentvolle verdedigers, maar door blessures heeft hij zijn klasse nog nooit een heel seizoen kunnen tonen. Hopelijk gaat dat komend seizoen wel gebeuren, want wanneer hij het niveau van gisteravond weet vast te houden gaat de liefhebber nog veel plezier aan hem beleven. Hij was de absolute baas van Madrid’s verdediging. Eén moment staat wat ons betreft symbool voor zijn geweldige optreden en de onmacht van Barça gisteravond.

Sprintduel Varane vs. Suarez

In de 37e minuut valt er een diepe bal achter de verdediging van Real Madrid. Luis Suarez draait weg van Varane en een counter lijkt in de maak. Wanneer Suarez een klein beetje uit balans raakt slaat Varane toe met een monsterlijke sprint. Wat een counter leek te worden werd een kansloze missie voor Suarez, omdat Varane keihard voorbij stormt en de bal op machtige wijze weer terug pakt. Deze actie staat wat ons betreft symbool voor hoe machtig Real Madrid tegen Barcelona was.

Hieronder zie je de beste beelden van een ijzersterke Varane in de Super Copa Finale. Mocht je alleen de monsterlijke sprint willen checken dan moet je even doorspoelen naar 1.20min.

Wist je trouwens dat Varane op FIFA 17 een acceleration heeft van slechts 76? Belachelijk toch. De acceleratie van Suarez (88) verbleekte gisteravond namelijk hard. Hopelijk hebben de jongens van EA Sports voor FIFA 18 beter opgelet.

Wist je trouwens dat Lukaku afgelopen zondag de snelste sprint van het Premier League weekend trok? Zijn topsnelheid was duizelingwekkend.