De naam en het clublogo van Beckham’s nieuwe MLS club zijn gelekt

David Beckham was in zijn tijd als voetballer één van de beste en meest populaire, maar na zijn voetbalcarrière trekt hij dat gewoon door. Hij lanceert mode- en verzorgingsmerken, zet een whiskymerk op, acteert en is nu bezig met zijn ultieme droom: het oprichten van een gloednieuwe MLS club. De stad waarin hij dat gaat doen is Miami en de droom begint nu echt werkelijkheid te worden. De naam van de club en het clublogo zijn namelijk ‘gelekt’.

MLS club Beckham

Volgens een verslag in de Miami Herald zal de club ‘Internacional Club de Futbol Miami’ gaan heten. Een flinke mondvol, maar wellicht dat het in de volksmond gewoon Inter Miami gaat heten. De clubkleuren zouden naar verluidt zwart, roze en wit worden, geïnspireerd door Miami Vice. Dan door naar het logo, want dat is gelekt doordat een bedrijf dat betrokken is bij Beckham’s eigenaarsgroep het logo heeft ingediend bij de US Trademark & Patent Office.

Het logo is in de clubkleuren zoals we die hierboven beschreven hebben met de naam van de club en twee flamingo’s die samen de letter ‘M’ van Miami vormen. Waarom flamingo’s? Omdat dat toch een beetje het dier van Miami is en het dier vaker gebruikt wordt bij namen van sportteams in Miami. Onderin het logo zijn de Romeinse nummers voor 2020 te vinden, wat duidt op het jaar waarin de club voor het eerst mee gaat doen in de MLS.

Wij vinden het logo echt heel sterk en zoals je hierboven ziet zijn wij overduidelijk niet de enige. Voetbalfans, en dan vooral die uit Miami, zijn razend enthousiast. Nou, da’s dan een lekker begin voor Becks. 

Update 05-09-2018:

Inmiddels is het logo en de naam van de club officieel gepresenteerd. Check het hier.

Bron: JOE.co.uk