Is het Nai-kie of Naik? Wij scheppen voor eens en altijd duidelijkheid

Ken je dat ene merk met dat zeer herkenbare swoosh-tekentje op al hun schoenen? Je weet wel, Nike. Ooit van gehoord? Grote kans dat je al jaren op hun kicksen speelt, sneakers van ze draagt en kledingstukken van ze hebt. Vermoedelijk ken je het dus wel, maar weet je ook hoe je Nike uitspreekt? Het zou zomaar kunnen van niet, want wij horen bijna iedereen het altijd verkeerd uitspreken. Voor eens en voor altijd scheppen we duidelijkheid.

Juiste uitspraak Nike

Spreek je Nike uit als Nai-kie of Naik? Dat is dus de vraag. Het enige juist antwoord op deze vraag is … (tromgeroffel) … ‘Nay-kie’! Grote kans dat jij of je vrienden altijd ‘Naik’ zeggen. Begrijpelijk ook, want het is een Amerikaanse naam en ‘-ike’ in bijv. Mike/Spike/Bike spreek je ook uit als ‘-aik’. Een nieuwsgierige klant was de onduidelijkheid zat en stuurde in 2014 zelfs onderstaande brief naar medeoprichter Philip Knight. Hierin vroeg hij of Knight de juiste uitspraak voor hem wilde omcirkelen en terugsturen. Slimme zet en het geeft eindelijk duidelijkheid.

Natuurlijk hebben wij het verhaal even geverifieerd bij Nike Europe en zij bevestigden dat je de naam als ‘Nai-Kie’ uitspreekt. Nooit meer fout zeggen dus.

Weet jij hoe je de naam Firmino goed uitspreekt? Hier lees je het.