NBA 2K19 laat EA weer zien hoe veel beter FIFA’s The Journey kan zijn

Voetbal is natuurlijk by far onze favoriete sport, maar van basketbal kunnen wij ook flink genieten. Helaas worden de NBA wedstrijden ’s nachts gespeeld in Nederlandse tijden en daarom zien we er niet veel van, maar gelukkig komt er ieder jaar weer een nieuwe basketbalgame uit. NBA 2K is daarin het FIFA van het basketbal en de niewste NBA 2K19 wordt binnenkort gelanceerd. En dat wordt er weer eentje hoor. Hier kan EA Sports nog wat van leren.

NBA 2K19

In de basketbalgame is namelijk een modus te spelen die je kunt vergelijken met FIFA’s The Journey, genaamd MyCareer. Het verhaal begint dit jaar in China en je gaat spelen met een basketballer genaamd A.I. Hij werd vanuit college niet geselecteerd in de jaarlijkse Draft en daarom probeert hij via een omweg alsnog in de NBA terecht te komen. Waar we nog enthousiaster van worden is de terugkeer van The Neighborhood.

The Neighborhood

Een onderdeel van deze modus is The Neighborhood, een soort open wereld waar je met jouw speler en jouw crew kunt rondlopen, andere online spelers kunt tegenkomen, op de straten kunt basketballen, naar de gym kunt gaan en jouw stijl kunt veranderen. Je kunt er zelfs potjes trefbal gaan spelen, al weten we niet echt wat dat met basketbal te maken heeft, maar het lijkt ons wel leuk. Een beetje GTA stijl dus. Precies wat er bij FIFA’s The Journey mist volgens ons. Hieronder de toffe trailer.

Verder zijn de graphics natuurlijk weer een tikkeltje beter geworden dan vorig jaar, maar op het gebied van gameplay schijnt er niet heel veel veranderd te zijn. Ook keert MyTeam weer terug, wat te vergelijken is met FIFA’s Ultimate Team. Hier kun je jouw eigen topteam samenstellen en online gaan spelen tegen andere gamers. Hieronder nog maar een trailer om aan te tonen hoe dik de game eruit gaat zien.

Op 11 september wordt NBA 2K19 officieel gelanceerd. De fans die daar niet eens op willen wachten kunnen voor een speciale editie gaan en al vanaf 7 september aan de slag met de game.

Hoewel wij dus vinden dat EA Sports veel kan leren van The Neighborhood zal er genoeg te beleven zijn in het laatste deel van The Journey. Bij FIFA 19 zullen er namelijk drie hoofdrolspelers zijn met allemaal hun eigen verhaal. Meer daarover lees je hier.

Bron: Manners