Eredivisie club heeft volgens BBC het lelijkste shirt ter wereld

De presentatie van het nieuwe Norwich City shirt was voor de BBC reden om eens uit te pluizen wat nou echt het lelijkste voetbalshirt ooit was. Uiteraard vonden ze het nieuwe shirt van Norwich al verschrikkelijk, anders was dit geen aanleiding om dit onderzoek te starten, en dat begrijpen wij volkomen. Dat shirt is namelijk ‘geïnspireerd’ op een Norwich shirt uit het verleden, maar dat was ook al graflelijk dus dat is het nieuwe shirt ook.

norwich-city-16-17-third-kit-2

Volgens de BBC is dit echter niet het lelijkste shirt, want die komt namelijk van Nederlandse bodem. Van het hoge noorden in Nederland om specifiek te zijn en dan doelen we niet op FC Groningen. Inderdaad, sc Heerenveen dus. Wij kennen het thuisshirt niet anders dan blauw-wit gestreept met de rode pompeblêden en vinden dat karakter uitstralen. Daar zijn de heren bij de BBC het echter niet mee eens en riepen het uit tot het lelijkste voetbalshirt ooit.

heerenveen thuis

De Britten hadden het volgende te zeggen over de sc Heerenveen shirts:

Dit zou een van de Queen of Hearts-minions niet misstaan in een bewerking van Alice in Wonderland

Wij zijn het in ieder geval zeker niet eens met de BBC, want er zijn door de geschiedenis heen zóveel lelijkere shirts geweest. We kunnen ze jullie wel allemaal laten zien, maar we denken dat één voorbeeld voldoende moet zijn.

lelijkste voetbalshirt

Leestip: De 20 lelijkste voetbalkapsels aller tijden