Deze Nederlandse creaties zijn vette combinaties van bekende voetbalshirts

Kunst en voetbal is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar de Nederlander Floor Wesseling heeft het voor elkaar gekregen om een ‘perfect match’ te maken tussen de twee. In 2004 startte hij het project ‘Blood In, Blood Out’ en daarin maakt hij van verschillende klassieke shirts één uniek shirt. Of misschien wel beter gezegd: een waar kunstwerk.

Blood In, Blood Out

Het bijzondere project combineert shirts die op de één of andere manier aan elkaar verbonden zijn. Of het te maken heeft bepaalde spelers of culturele en maatschappelijke verbanden, de eindresultaten zijn allemaal visuele spektakelstukken. Hieronder een paar voorbeelden.

We denken dat je het wel met ons eens bent als we nog voorzichtig waren met de omschrijving ‘bijzonder’. Wij vinden deze creaties in ieder geval echt heel nice. Hier kun je alle shirts vinden die hij gemaakt heeft. Het enige nadeel: ze zijn niet te koop. Jammer.

Floor Wesseling is niet de enige die bestaande voetbalshirts op vette wijze bewerkt. Nowhere FC deed dat bijvoorbeeld met het AS Roma tenue op geniale wijze.

Foto’s door Marques Malacia

Bron: Blood In Blood Out