Netflix komt met docuserie die heel pijnlijk kan worden voor ons Nederlanders

De afgelopen grote toernooien hebben we gemist als Nederlands elftal, maar de twee WK’s van 2010 en 2014 waren episch. Net niet goed genoeg voor een wereldtitel helaas en daardoor blijven we op nul keer goud op het WK steken. Er zijn sowieso maar 8 landen die het ooit gewonnen hebben en daar gaat Netflix nu een docuserie over maken.

Becoming Champions

De titel van de docuserie is ‘Becoming Champions’ en in elke aflevering staat een land centraal dat het WK voetbal ooit gewonnen heeft. Via gesprekken met de spelers uit die tijd wordt het verhaal van de verschillende WK’s vertelt en gaan ze op zoek naar het antwoord op de vraag: waarom zijn er maar 8 landen die het WK gewonnen hebben? Wat maakt iemand een kampioen?

Het is natuurlijk wel een beetje pijnlijk voor ons Nederlanders, want we zijn er een paar keer heel dichtbij geweest. Vooral in 2010 tegen Spanje. En inderdaad, die beslissende goal van Iniesta kwam al even voorbij in de trailer en die zul je tijdens de aflevering over Spanje waarschijnlijk nog vaker zien. Pijnlijk. Misschien die aflevering dan maar overslaan. De docuserie is nu al te bekijken.

Een docu die nóg pijnlijker zal zijn voor de fans van die club is Sunderland ‘til I die. Netflix volgt het team tijdens het seizoen dat het net uit de Premier League gedegradeerd is. Snel weer promoveren zou je denken, maar het liep anders. Een en al ellende. De trailer is hier te zien.