Netflix lanceert deze week docu-serie over Zuid-Amerikaanse gigant Boca Juniors

Boca Juniors is een naam in het voetbal die eigenlijk bijna iedereen wel kent zonder er waarschijnlijk ook maar één live wedstrijd van gezien te hebben. Dat is natuurlijk ook lastig vanwege het tijdsverschil en het feit dat de Argentijnse competitie niet overal wordt uitgezonden.

Wat iedereen wel weet over de club is dat het één van de meest succesvolle is uit Argentinië en Zuid-Amerika, dat ze hun thuiswedstrijden in het blauw en geel spelen, dat de fans met ongelofelijke passie meeleven en dat het stadion, La Bombonera, een ware heksenketel kan zijn. Netflix neemt je mee in de passie van het Argentijnse voetbal met een docu-serie over Boca Juniors.

Boca Juniors Confiditential

Vanaf 14 september krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de legendarische club via spelers, fans en de staf van Boca. Ook zul je sommige spelers in hun privésfeer volgen. We verwachten dat het ongeveer hetzelfde zal zijn als bij ‘First Team: Juventus’, maar dan bij een club waar je (waarschijnlijk) nog helemaal niet zo veel van weet en waar de voetbalcultuur behoorlijk anders is. Klinkt nu als een must see toch? Hieronder de trailer.

Streamingsdiensten als Netflix en Amazon Prime lijken de weg naar het voetbal tegenwoordig gevonden te hebben. Hierboven noemde we de Juve docu-serie al even, maar de Amazon docu-serie over het afgelopen seizoen van Manchester City is wat ons betreft nog veel beter. Als je daar nog niets van gezien hebt, dan kun je hier de trailer kijken.

Het nieuwe uitshirt dat Boca dit seizoen draagt is trouwens van uitzonderlijke klasse. Misschien wel één van de tofste van het jaar.

Bron: Netflix