Netflix gaat een docu-serie maken over het huidige F1 seizoen

Netflix is lekker bezig! Niet alleen door de constante stroom van topseries en films, maar ook doordat ze zich de laatste tijd steeds meer richten op de sportwereld. Zo is er een docu-serie gemaakt over Juventus, waarvan er nog drie delen op de rol staan voor deze zomer, en zijn ze bezig met een docu over Boca Juniors. Nu is er opnieuw een docu-serie aangekondigd waar wij heel blij van worden. Niet over voetbal, maar de Formule 1.

Netflix Formule 1 docu-serie

Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Netflix een tiendelige serie gaat maken over het huidige Formule 1 seizoen, dat afgelopen weekend van start ging. De F0rmule 1 liet via een verklaring weten dat er voor het eerst een bijzonder inkijkje wordt gegeven in de normaal gesproken zo afgesloten wereld van cockpits, paddock en natuurlijk de levens van de hoofdrolspelers in deze wereld. ‘Het hele jaar door zullen de camera’s exclusief toegang hebben tot de wereld van de snelste coureurs, teambazen en -eigenaren en Formule 1’s eigen managmentteam’, aldus de Formule 1.

Commercieel directeur Formule 1 Sean Bratches zegt er het volgende over: ‘Een inkijkje in de sport dat nog niet eerder tentoongesteld is voor fans over de hele wereld.’ Genoeg om enthousiast over te worden dus. En kwaliteit is gegarandeerd, want Oscarwinnaar James Gay Rees zal de serie gaan produceren. Hij was al producer van één van de beste sportdocu’s ooit: Senna (2010).

Aangezien het seizoen pas op 25 november eindigt kun je er vanuit gaan dat de docu-serie ergens in 2019 gelanceerd wordt. Nog even wachten dus, maar tot die tijd kunnen we ons gewoon vermaken met het seizoen zelf. Of met de Netflix docu-serie ‘First Team: Juventus’ natuurlijk, waarvan je hier de trailer kunt kijken.

Bron: FHM