Netflix komt in februari met langverwachte Juventus docu-serie

Er zijn al een heleboel mooie documentaires gemaakt in de voetbalwereld, maar over een paar weekjes komt daar een docu-serie bij die je als voetbalfan gegarandeerd wil zien. Netflix en Juventus hebben namelijk samengewerkt aan een vierdelige ‘achter de schermen’ serie, genaamd ‘First Team: Juventus’. Op 16 februari is het dan zover, dus zorg ervoor dat je die avond niks ingepland hebt staan en binge die shit.

First Team: Juventus

De recordkampioen van Italië heeft de eerste maanden van het huidige seizoen de deuren wagenwijd open gezet voor de grootste streamingsdienst ter wereld. Je kunt de Bianconeri namelijk gaan volgen naar uitwedstrijden, in de auto meerijden van verschillende spelers op weg naar hun training en je krijgt een intiem kijkje in het dagelijkse leven van de grote sterren. Daarnaast krijg je ook alles mee rondom de wedstrijden, trainingssessies en hoe het is om voor één van de grootste clubs ter wereld te voetballen. In oktober werd een vierdelige serie aangekondigd, maar volgens de huidige berichten wordt het een zesdelige serie.

De focus zal tijdens de zesdelige docu-serie voornamelijk gericht zijn op Buffon, Bernardeschi, Chiellini, Douglas Costa, Higuaín, Pjanic, Marchisio, Rugani, trainer Allegri en Juve-legende Del Piero. Netflix gaat dus diep in de keuken van Juventus duiken en wij juichen het toe dat een voetbalclub van zo’n statuur de deuren opent voor iedereen ter wereld. Op 16 februari zullen de eerste drie afleveringen beschikbaar zijn en de overige drie afleveringen verwacht men in de zomer op Netflix.

Helaas is er nog geen trailer uitgebracht, dus daar moeten we nog eventjes op wachten. Netflix is trouwens niet de enige streamingsdienst die een serie gaat maken over een internationale topclub. Amazon gaat namelijk een docu maken over de huidige koploper van de Premier League: Manchester City.