Netflix gaat een film maken over de geschiedenis van megamerk Nike

Nike’s, wie heeft ze niet. Of we het nou over voetbalschoenen of sneakers hebben, zo’n beetje iedereen heeft wel een paar in zijn bezit. Het Amerikaanse merk is sinds 1963 uitgegroeid tot één van de grootste merken ter wereld en de grootste in het voetbal en veel andere sporten. Netflix heeft nu besloten in de geschiedenis van Nike en oprichter Phil Knight te duiken door de autobiografie ‘Shoe Dog’ te verfilmen.

Netflix film over Nike

Inmiddels maakt Nike een omzet van ruim $36 miljard, maar ook Knight begon klein. In ‘Shoe Dog’ vertelt Phil Knight hoe hij met 50 dollar die hij leende van zijn vader de eerste stappen zetten om Nike op te richten. Destijds had hij één missie: het importeren van hoge kwaliteit Japanse hardloopschoenen die weinig kostte om de Duitse monopolie op sportschoenen in de VS te doorbreken. Dat eerste jaar maakte hij een brutowinst van $8000. Tijdens de verfilming van ‘Shoe Dog’ zul je het verhaal volgen vanaf dat begin tot het megamerk dat Nike nu is.

Phil Knight zal de film gaan produceren met Frank Marshall (Indiana Jones, Jurassic World en Back to the Future). Scott Stuber, hoofd van de Netflix film groep, zei er het volgende over: ‘We kunnen niet blijer zijn om ‘Shoe Dog’ te gaan maken met Phil Knight, één van ’s werelds grootste business iconen en een fantastische verhalenverteller. Phil creëerde een merk en een bedrijf dat veel meer werd dan ‘de Swoosh’. Door innovatie, passie en vallen en opstaan creëerde Phil iets dat onderdeel werd van onze cultuur. We kunnen niet wachten om het te delen met de rest van de wereld.’

Behalve dat het ongetwijfeld heel interessant zal worden hopen we natuurlijk dat de voetbaltak van Nike flink besproken zal worden. Hoe dan ook: wij gaan ‘m zeker checken wanneer ‘ie op Netflix staat. Wanneer dat is weten we helaas nog niet.

Een andere documentaire waar we heel veel zin in hebben is die van Amazon over het afgelopen prachtseizoen van Manchester City. Daarin krijg je ongekende toegang tot het team, de gedachtes van Guardiola en kun je zelfs de teambesprekingen in de kleedkamer bijwonen. Check hier de gruwelijke trailer.