De Furon heeft het imago van een beest en is bloedsnel

Een merk dat al een aantal jaren flink aan de weg timmert is New Balance. Grote spelers als Kompany en Ramsey dragen schoenen van dit Amerikaanse merk. New Balance heeft in principe twee silo’s: eentje voor de snelle, aanvallende speler en eentje voor de speler met controle en een splijtende pass. De Furon is voornamelijk erg geschikt voor de eerste groep en na het lezen van dit artikel zul je begrijpen waarom.

new balance furon 1

De laatste New Balance Furon Pro 2.0 heeft een prachtige mix van kleuren. De upper heeft een hoofdzakelijk vuurrode kleur. Aan de binnenzijde van de enkel en op de zool zie je vooral geel en wat zwart. Deze combinatie zien we natuurlijk niet voor het eerst, maar hij blijft erg goed. Ook op deze Furon.

new balance furon 6

Zodra je de Furon uit de doos pakt valt het direct op dat hij behoorlijk licht is. Dit maakt ‘m lekker snel, zeker in combinatie met de indrukwekkende ‘Ultra Directional’ noppen. Aan de onderzijde lijkt het welhaast alsof deze schoen een stel hongerige tanden heeft, op zoek naar vers gras om op te vreten.

new balance furon 4

De Furon voelt wel wat stug aan wanneer je hem voor het eerst aantrekt. Het lijkt erop dat hij wat tijd nodig heeft om ingespeeld te raken, maar dat is bij vele kicksen het geval. Je merkt wel dat hij je voet heel goed omsluit. Je schuift niet op en neer in de schoen, dus alle power die jij in elke afzet steekt zet deze krachtpatser om in snelheid. Het frame in de zoolplaat die zorgt voor extra energieteruggave, in combinatie met de noppen, draagt hieraan bij.

Deze schoen heeft een zogenaamde Burrito tong. Hierdoor heb je een groter raakoppervlak en raak je de bal minder snel met je veters. Resultaat: je schoten zullen preciezer zijn. Best belangrijk voor een voetballer.

new balance furon 5

We moeten bekennen dat dit de eerste keer was dat wij New Balance voetbalschoenen testten, maar het viel alles behalve tegen. Ondanks de stugheid aan het begin, merk je dat hij veel comfort en vooral veel snelheid gaat geven. Een aanrader dus.

Ben jij een voetballer die speelt alsof hij het gras wil opvreten? Dan kun je de New Balance Furon hier al vanaf €49,99 kopen.