New Balance eert Afrikaans speler van het jaar Mané met een sick paar kicksen

2019 was een gigantisch goed jaar voor Liverpool en Senegal aanvaller Sadio Mané. Mede door zijn geweldige vorm wist Liverpool de Champions League te winnen en behaalde Senegal de finale van de Afrika Cup. Zijn topprestaties leidde ertoe dat hij op 7 januari werd uitgeroepen tot Afrikaans speler van het jaar. Meer dan terecht natuurlijk. Zijn sponsor New Balance besloot dat het een reden was om de nieuwe koning van Afrika te eren met een sick paar voetbalschoenen.

New Balance Furon V6 ‘Rise of a Lion’

Mané speelt altijd op de Furon van New Balance en deze special edition Furon is meteen een eerste blik op de gloednieuwe generatie Furon: V6. Het is de eerste voetbalschoen van New Balance met een geweven upper en speciaal gemaakt voor de snelste spelers. Maar we zijn hier natuurlijk voor de ode aan Sadio Mané.

De kleuruitvoering die je hier ziet is bijna gelijk aan die binnenkort gelanceerd zal worden, maar deze Mané editie heeft een aantal heel toffe en persoonlijke details. Er is flink wat goud aan toegevoegd, wat natuurlijk passend is voor de nieuwe koning van Afrika. Dat komt bijvoorbeeld terug in het NB logo op de voorvoet en op de veters waar in het goud ‘Sadio Mané * African Player of the Year 2019’ terug te vinden is.

Ook op de hak zien we een heel vet detail. Het is een soort logo voor Mané geworden met een leeuw waarbij de manen op speelse wijze ‘Mané’ spellen. Eén van de lokken is goud gemaakt, wat natuurlijk een verwijzing is naar het kapsel van de Senegalees. Tenslotte is ook de zoolplaat deels goud.

Helaas is er ook slecht nieuws, want het lijkt erop dat deze schoen niet verkocht zal gaan worden. Zie het meer als een cadeau voor Mané en een slimme manier van New Balance om de lancering van de nieuwe Furon V6 te teasen. Hoe dan ook, het is gewoon een gruwelijk vette schoen geworden en daar kunnen we altijd van genieten.

Foto’s: SoccerBible