Neymar onthult de echte reden achter zijn ‘Nike Celebration’

Gisteren en vanmorgen was Neymar weer eens flink in het nieuws. Niet omdat hij problemen heeft met spelers of trainers van PSG, maar omdat hij zijn doelpunt op een behoorlijk vreemde manier vierde. Hij trok één schoen uit en balanceerde hem op zijn hoofd. Iedereen, inclusief wijzelf, dacht natuurlijk meteen aan een commerciële Nike stunt om de Nike Mercurial Vapor ‘Puro Fenomeno’, die een ode is aan Neymar en de Braziliaanse Ronaldo, in de spotlight te zetten. Maar is dat wel zo?

Neymar celebration

Veel voetbalfans dachten dat de man die ruim €600.000 per week verdient wat extra geld had gekregen van Nike om deze ‘PR stunt’ uit te voeren. Misschien zou het zelfs wel te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers van de schoen. Veel fans konden het daarom niet waarderen, maar nu blijkt dat ze er helemaal naast zaten en dat de celebration niets met Nike te maken heeft.

Na de wedstrijd legde hij via Instagram uit dat degene die zijn vriend João Celso Moraes kennen wel snappen dat deze celebration aan hem toegewijd was. João schijnt namelijk regelmatig met bierglazen op zijn hoofd te dansen. Als bewijs voegde Neymar een paar foto’s toe van zijn maat met pils op zijn hoofd. Deze foto’s zijn in onderstaande Instagram post te zien.

Beter oordelen we dus niet te snel over de achterliggende reden van iets onschuldigs als een celebration. Zijn teamgenoot Kylian Mbappé heeft trouwens een heel eigen celebration. Je kent ‘m vast wel, maar ken je de reden erachter ook? Die vind je hier.