Neymar’s nieuwste Nike voetbalschoenen staan vol met Formule 1 details

Als er iets is waar Neymar de laatste maanden niet om in het nieuws is gekomen, zijn het wel zijn voetbalkwaliteiten. Het gaat eigenlijk alleen maar over transfergeruchten. Wordt het weer Barça of gaat Real Madrid er een stokje voor steken? Hoe dan ook, Nike vond het tijd om Neymar zijn eerste ‘signature’ schoen van het seizoen te geven. Dit is de Nike Mercurial NJR ‘Speed Freak’.

Nike Mercurial NJR ‘Speed Freak’

Je zult misschien denken dat Neymar zo’n ‘signature’ schoen helemaal niet verdient momenteel, maar er is een tijd geleden natuurlijk een contract afgesloten tussen Nike en Neymar waarin een bepaald aantal ‘signature’ schoenen zijn opgenomen. Ze kunnen er daarom maar het beste van maken en dat is wat ons betreft bij deze Mercurial ‘Speed Freak’ zeker gelukt.

De Mercurial heeft een soort motorsport uiterlijk gekregen en staat bomvol persoonlijke details en symbolen die verwijzen naar zijn eerdere signature Mercurials. Vooral op de hak komen deze dingen terug. De meest overduidelijke racing verwijzing is natuurlijk de print van de geblokte vlag, terwijl het rood, zwart en de zilveren chroom kleuren gekozen zijn als ode aan twee van de meest iconische racing coureurs ooit. De zilveren helft is een ode aan Neymar’s maat Lewis Hamilton, terwijl het rood de legendarische landgenoot Ayrton Senna eert.

De achterzijde van de Mercurial Vapor 13 NJR Speed Freak is zo ontworpen dat het de layout van een racing overall (als gedragen door F1 coureurs) spiegelt. De kleine symbolen zijn als sponsors over de schoen verspreid en verwijzen allemaal naar Neymar’s reis tot superster: de Osadia y Alegria text, de Sonho Dourado Golden Dream van zijn eerste signature Hypervenom, zijn Romeinse nummer IV tattoo voor zijn familie en de ‘Shhhh’ tattoo, ook bekend van zijn vorige Mercurial schoen.

Al met al gewoon een gruwelijk vette schoen. De nieuwe Nike Mercurial NJR ‘Speed Freak’ is nu hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible