Vier redenen waarom niemand nog zin heeft in de nacompetitie

Het reguliere seizoen zit er na afgelopen weekend voor bijna iedereen op, behalve voor degene die nog nacompetitie moeten gaan spelen. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar toch denkt iedereen er zo over: niemand heeft nog zin in die nacompetitie. Zeker niet als je net naast het kampioenschap gevist hebt. Wij snappen dat volledig en wel om deze redenen.

Door trainen

Nu bekend is dat je nacompetitie moet gaan spelen weet je ook meteen dat je nog eventjes door moet trainen. Op het trainingsbeest na is sowieso niemand gek op trainen en al helemaal niet nadat het reguliere seizoen voorbij is. Dat wordt dus even doorbijten en misschien een enkele keer afmelden vanwege ‘pijntjes’.

Nike Most Wanted

Feestjes en festivals

Inmiddels is de periode met zomerfeestjes en festivals ook aangebroken en dan zit je natuurlijk niet te wachten op een wedstrijd de dag erna. Dat wordt namelijk óf met een flinke kater voetballen óf al rekening houden met het voetbal tijdens het stappen. Dat betekent dus minder drinken en lekker op tijd naar bed. Ook niet echt ideaal hè..

Vermoeidheid

Oké, je hoeft niet zoveel wedstrijden te spelen en trainen als de profs, maar jij hebt dan ook niet de conditie die zij hebben. Daarom ben je behoorlijk uitgeblust, heb je overal pijntjes en heb je er vooral gewoon helemaal geen zin meer in. Begrijpen we.

Teleurstelling

We noemden het in de intro al even, maar als je het hele seizoen voor het kampioenschap gevochten hebt en uiteindelijk die strijd verliest, dan heb je dus echt geen zin meer om nog een paar wedstrijden te voetballen. Dan zit je er mentaal gewoon doorheen en wil je niets liever dan dat het seizoen erop zit.

Ondanks al deze redenen zul je toch nog een paar wedstrijden moeten knallen. Dus zet die negativiteit even van je af en knal er tegenaan. Een goed resultaat geeft namelijk altijd voldoening! Mochten de resultaten bagger zijn en is degradatie zelfs het gevolg? Om deze redenen is degraderen niet het einde van de wereld.