Nieuw bedrijf denkt middel tegen kaalheid te hebben gevonden

Als je een keer rondkijkt in de kleedkamer heb je vast wel wat kale of kaal wordende mannen in je team zitten. De een accepteert het wat makkelijker dan de ander, maar zijn gebrek aan haar is vaak een reden voor wat grapjes. Dat is in de toekomst wellicht verleden tijd, want als het aan startup Samumed ligt wordt niemand meer kaal. Het is nogal een claim, maar de eerste testresultaten zijn zeer hoopgevend en dat trekt investeerders aan.

Kaalheid verleden tijd

Samumed is een startup die zich richt op anti-veroudering, maar op dit moment richten ze zich volledig op het tegengaan van kaalheid. En dat gaat best goed, want ze haalden al 300 miljoen dollar aan investeringen binnen en het bedrijf wordt al op zo’n 12 miljard dollar gewaardeerd. Best knap voor een bedrijf dat nog niet eens fysieke producten levert of resultaten heeft behaald buiten het lab. Maar waarom trekken ze dan zoveel investeerders?

Hoopvolle resultaten

Als we ouder worden kunnen onze haren uitvallen omdat de genen die dit moeten stoppen afnemen in ons lichaam. Het klinkt dus vrij logisch dat als er een oplossing voor de afname van deze genen wordt gevonden, je ook de oplossing tegen kaalheid en haarverlies hebt. Dat is dan ook precies wat Samumed test en ze claimen dat hun genbehandeling effectief is.

Watch my interview with Pep on #skysportsnewshq now @Mancity @arsenal #SuperSunday

Een bericht dat is gedeeld door @thierryhenry op

Vorig jaar werden 300 mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 55 behandeld met Samumed’s SM04554-behandeling die het haarverlies moet tegengaan. Ze werden verdeeld in drie groepen: een groep kreeg placebo toegediend, een groep kreeg een lichte dosis van Samumed toegediend en de laatste groep kreeg een zware dosis. 135 dagen later was het haarverlies bij de placebogroep doorgegaan. De groep met de zware dosis had na diezelfde periode 7% méér haargroei dan daarvoor. De groep met een lichte dosis boekte het beste resultaat met 10% meer haargroei dan voorheen.

via GIPHY

Prachtige resultaten die niet alleen aantonen dat kaalheid tegen te gaan is, maar dat de haargroei op latere leeftijd zelfs weer geactiveerd kan worden. Een tweede onderzoek volgde en die toonde vergelijkbare resultaten. Dat is dus de reden waarom de investeerders zoveel geld in deze biotechnische startup pompen. De toekomst ziet er dus goed uit voor kale(nde) mannen

Leestip: Dit is wat er met een voetballer gebeurt na zijn dertigste

Bron: Manners