Nieuw Nike contract gaat van Ronaldo een miljardair maken

Cristiano Ronaldo is behalve één van de beste voetballers ooit ook nog eens een ware marketingmachine. Niet gek dus dat hij hét uithangbord is van een gigantisch bedrijf als Nike. Vooral zijn prestaties op social media zijn ongekend. In 2016 bracht Ronaldo ruim €500 miljoen aan omzet in het laatje van Nike via de afbeeldingen en video’s met Nike logo’s op Twitter, Instagram en Facebook. Verspreid over alle sociale media heeft Ronaldo afgelopen jaar 1703 posts gemaakt, waarvan er 347 inclusief Nike logo waren. Het zorgde voor een totaal van 477 miljoen interacties.

Social media prestaties

De prestaties van Ronaldo’s posts werden gemeten door Hookit, die de social media activiteit van de Portugees op een waarde van ruim €580 miljoen schat. Nike kon de omzet goed gebruiken in een jaar waarin ze het slechtst presterende Dow 30 aandeel werden, nadat ze 19% aan waarde verloren. In de 5 jaar daarvoor verdriedubbelde ze juist hun waarde. De marketingprestaties van Ronaldo, met meer dan 260 miljoen volgers op social media, maken dus duidelijk dat CR7 van gigantische waarde is voor het Amerikaanse bedrijf.

Shooting day?

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Nieuw Nike contract Ronaldo

Niet gek dus dat Nike er alles aan doet om deze belangrijke partner aan boord te houden, zodat hij Nike blijft promoten via de sociale kanalen. Ze bieden Ronaldo daarom een ongelofelijke deal aan ter waarde van ruim €900 miljoen. Tel daar de huidige waarde van Ronaldo bij op (ruim €250 miljoen) en dan heeft hij het voor elkaar: miljardair worden als voetballer. Naar verwachting gaat het om een levenslange deal tussen Nike en Ronaldo, net zoals ze NBA ster LeBron James ook een levenslang contract hebben gegeven.

De discussie over wie de beste voetballer ooit is zal onveranderd blijven, maar we kunnen nu toch wel concluderen dat Ronaldo buiten het veld de absolute koning van het voetbal is.

Leestip: Ronaldo weigert op zwarte kicksen te spelen en dit is waarom

Bron: The Sport Bible